Víkendová Cesta k sobě

27.05.2016 17:00

Žabovřeský Mlýn - 27. až 29. 5. 2016

Program

Živá strava                                         6h

Rodinné konstelace                            6h

Jóga / power jóga                              2h

Muzikoterapie                                  1,5h

Meditace                                             1h

 

Co nás čeká

Živá strava – po celý víkend + přednášky/besedy, workshop

Pronikněme do tajů tohoto zatím ještě méně známého způsobu stravování, které si však rychle získává oblibu pro svou chutnost, pestrost i obrovský zdravotní přínos. Poznejme účinky různých potravin v různých úpravách. Pojďme objevovat zázračnou alchymii enzymů – životadárnou sílu veškeré živé hmoty – a naučme se klíčit a fermentovat semena a dále je upravovat. Můžete se podílet na přípravě jídel a naučit se připravovat nové pokrmy, nebo se jen nechat hýčkat dobrou, zdravou a šťavnatou stravou. Jak budete chtít.

Rodinné konstelace nás často vedou k našim vlastním kořenům – k minulým generacím.  Anebo kamkoli si člověk přeje nebo potřebuje. Nebo kam jsme ani nechtěli … ;), a dovídáme se např. věci z minulosti své i své rodiny, což může osvětlit mnohé z přítomnosti – proč se nám věci dějí tak, jak se dějí, a jak z toho ven. A často se stává, že informace, které přicházejí, jsou jen částečně na vědomé úrovni. A přesto se často náhle život vyvíjí jinak, příjemněji. Anebo je člověk náhle jen jakoby bezdůvodně spokojenější, věci jdou snáz… Může se hodit polštářek na sezení, případně deka.

Více o rodinných konstelacích se dozvíte zde: https://www.moje-psycholozka.cz/rodinne-konstelace/hellingerovy-rodinne-konstelace.html.

Jóga / power jóga nám zahájí každý den. Protáhne a posílí tělo a duši občerství. Když bude nálada a hezké počasí, můžeme cvičit i venku. Určitě si tedy s sebou vezměme podložku či karimatku na cvičení a pohodlný oděv. (Posloužit může i větší ručník.) Vždy je mým záměrem sestavit cvičení tak, aby je zvládl každý a přitom aby nás dostatečně protáhlo, srovnalo záda, uvolnilo ztuhlé svaly… Aby nám při i po něm bylo dobře i abychom cítili, že jsme pro sebe něco udělali.

Meditace dokáže nastolit absolutní klid pro tělo i duši. Ve chvílích meditace můžeme mít přístup sami k sobě, k mnohým informacím zasutým v podvědomí i k mnohým jiným. Meditace je také účinným léčením pro tělo i mysl. Možná se nám podaří se do ní ponořit, pro některé snad ani nebude ničím novým. A kdyby získaná chvíle klidu nebyla absolutní? To je naprosto v pořádku. Vždyť každý krok má svůj význam. Každým krokem rosteme a přibližujeme se ke svému cíli. Žádný krok nelze vynechat.

Muzikoterapie osvěží ducha a potěší duši. A zapojit můžeme i tělo při náhlé potřebě tance. Kdo by se zapojit nechtěl, může jen poslouchat. Hudební nástroje s sebou jsou rozhodně vítány.  A jestli žádný nástroj nemáme? Sbírka nástrojů paní Mirky je veliká a krásná. Zahrnuje např. deštnou hůl – dle Vlastimila Marka nejdelší na světě – zní až 17 minut, sférické flétny, pentatonický bubínek, xylofony, tibetské mísy a mnohé další.

Budete vítáni na všech částech programu, nebo na všech, které si vyberete. A kdo by měl chuť občerstvit se procházkou venku, může vyrazit na výlet a třeba se i projet na koni (vyjížďku je třeba zamluvit alespoň týden až dva předem a platí se zvlášť, koně jsou v blízkých Dehtářích, kde může být část osob ubytovaná).

 

Víkendem Vás budou provázet:

PhDr. Naďa Verecká – báječná (původně dětská) psycholožka, jejíž systém práce s klienty i léčebné výsledky se však zcela vymykají rámci dnešní obvyklé psychologické praxe. Nepředepisuje medikamenty a neudílí rady. Klienti však obvykle po čase odcházejí skutečně vyléčeni. Krom toho se profesionálně zabývá hudbou. Má veliký talent a nádherně zpívá (např. ještě den před akcí při Noci kostelů). Povede Vás rodinnými konstelacemi, meditací a možná i muzikoterapií. Více na www.moje-psycholozka.cz.

Mgr. Mirka Štandová – zabývá se eurytmií a léčbou zvukem. Procítíme kouzlo tónů neobvyklých a krásných nástrojů z její sbírky. Viz také: https://zabomlyn.webnode.cz/masaze-zvukem/. Spolu s manželem Rudolfem, nadšeným řezbářem, nás přijmou ve svém krásném Mlýně.

Ing. Hanka Zapletalová – Výživová poradkyně, cvičitelka power jógy a jógy pro těhotné, máma dvou dětí a autorka knihy o živé stravě Nevšední gurmán, kuchařka pro zdravé tělo i duši. Výživou se zabývá již asi od 17 let, intenzivněji pak po narození svých dětí. Se živou stravou má již téměř desetiletou  zkušenost. Zhostí se tématiky výživy a živé stravy, povede jógová cvičení a udělá vše, aby se víkend zdařil. Více na  https://www.zdravivnas.cz/autor/ .

 

Kdy a kde, cena

Příjezd:                       Pátek 27. 5. od 17:00 (18:00 večeře)

Místo:                          Žabovřeský Mlýn – Žabovřesky 130, 373 41 Hluboká nad Vltavou

Oficiální zakončení:    Neděle 29. 5. po obědě – přibližně 14:00

Cena:                           3 800,- Kč

Po skončení programu bude na místě možnost individuálních konzultací, které nejsou zahrnuty v ceně.

Cena zahrnuje:

  • ubytování na Žabovřeském Mlýně
  • živou stravu 3x denně
  • program
  • zákonné pojištění cestovní kanceláře

Cena nezahrnuje:

  • dopravu
  • karimatky/podložky na cvičení
  • příplatek za nadstandardní ubytování
  • individuální konzultace po skončení programu

 

Akce se koná při minimálním počtu 10 osob.

 

Informace (nejen) k ubytování

Žabovřeský Mlýn je nádherně, citlivě a s láskou renovované stavení. (Na základech dnešní stavby stával mlýn již od nepaměti. Dle místní kroniky zde dokonce byl kdysi ubytován Jan Žižka z Trocnova. Dnešní stavba pravděpodobně pochází z konce 19. století.) Při rekonstrukci bylo dbáno na použití původních materiálů a na každém kroku se budeme setkávat s řezbářským umem majitele pana Rudolfa Štandy. A paní Miroslava Štandová nás zase seznámí se svými již zmíněnými pozoruhodnými hudebními nástroji: obrovskou deštnou holí - největší na světě, která zní až 17 min., pentatonickým bubínkem, sférickou píšťalou, tibetskými mísami a mnoha dalšími. První setkání s nástroji bude už v pátek večer, než se odebereme k spánku (po večeři a kratší přednášce s workshopem na téma „Semena, enzymy a klíčení“). Spaní bude tentokrát trochu víc pospolu v prvním patře a v podkroví – ve dvou pokojích oddělených schodištěm. Zde se pohodlně vyspí celkem ca 12 osob. Další 3-4 osoby pak mohou spát ještě v meditační místnosti ve společnosti již popsaných hudebních nástrojů. Ukládat ke spánku se budeme již „naladěni na společnou notu“ libými zvuky a tóny těchto neobvyklých a přesto dokonalých hudebních nástrojů.

Ve mlýně jsou k dispozici 3 koupelny.

 

Kdo by však toužil po soukromí, v nedalekých Dehtářích (10 min. rychlou chůzí nebo 2 min. autem) máme domluveno další ubytování ve 2 apartmánech. (Jen je to malinko dražší – příplatek bude činit 120,-Kč za osobu a víkend.) A za stejný příplatek mohou být ještě 2 osoby komfortně ubytovány u Radky, která se již loni účastnila semináře, v ca 10 km vzdálených Českých Budějovicích.

 

Přihlášky jsou ke stažení zde 

Přihlášky a dotazy, prosím, směrujte na e-mail: hzcm@volny.cz nebo tel: 603 404 111. (Ptát se můžete i prostřednictvím kontaktního formuláře.)

Přihláška je platná v okamžiku připsání zálohy 1 900,- Kč/os. na účet.

Celou částku je třeba uhradit nejpozději měsíc před zahájením akce, tj. do 20. 5. 2016. Přijetí platby potvrdíme e-mailem, faktury předáme na místě, případně zašleme e-mailem.

 

Platební údaje

- v přihlášce a zde:

ć. účtu: 195647196

kód banky: 0300

do zprávy pro příjemce, prosím, uveďte: Vaše jméno a datum konání akce

Víkendová Cesta k sobě je pořádána ve spolupráci s cestovní agenturou Blue Sport (www.bluesport.cz) a platí pro nás i její všeobecné smluvní podmínky: https://www.bluesport.cz/vseobecne_podminky .

 

Děkujeme a těšíme se na Vás,

 

Naďa, Mirka, Rudolf a Hanka

Tel: 603 404 111

www.zdravivnas.cz

Fotky z minulých akcí najdete v archivu.

A pár informací navíc možná ještě  zde .

Vyhledávání

Kontakt

Zdraví v nás Osluněná Praha 5 Lipence +420 603 404 111