II. Víkendová Cesta k sobě 17.-19.10.

17.10.2014 17:00

Pojďte se s námi vydat na již II. Víkendovou Cestu k sobě. Pojďme se přiblížit k sobě samým, pojďme společně pečovat o tělo, duši i ducha. Pojďme si odpočinout, protáhnout se, posílit, poznávat svou duši, tělo i tu nejlepší a nejchutnější potravu. Tak jako poprvé nás čeká živá strava na talíři i v podobě mnoha informací a workshopu. Dále jóga/power jóga, rodinné konstelace, meditace a bubnování. Na všechny se moc těšíme :).

 

Program:

Živá strava                                                  5-6h           

Rodinné konstelace                                        6h           

Jóga / power jóga                                    2-2,5h           

Bubnování a muzicírování                             1h                                                

Meditace                                                         1h                                               

 

Kdy a kde:

Příjezd:                       Pátek 17.10.2014 od 17:00 (18:00 večeře)

Místo:                          Váňův statek - Dubovice 21, 393 01 Pelhřimov

Oficiální zakončení:    Neděle 19.10. po obědě – přibližně 14:00

Po skončení programu bude na místě možnost individuálních konzultací, které nejsou zahrnuty v ceně.

 

Co můžete očekávát?

Živá strava – přednášky/besedy, workshop

Pronikněme do tajů tohoto zatím relativně méně známého, velice chutného a přitom nesmírně léčivého způsobu stravování. Poznejme účinky různých potravin v různých úpravách. Ochutnejme báječná jídla živé stravy a nechme se jimi po téměř tři dny živit, sytit, občerstvovat. Pojďme objevovat alchymii enzymů – životadárné síly veškeré živé hmoty – a naučme se klíčit a fermentovat semena a dále je upravovat. Můžete se podílet na přípravě jídel a naučit se připravovat nové pokrmy, anebo se jen nechat hýčkat dobrou, zdravou a šťavnatou stravou. Jak budete chtít.  A kdo se zeptá, dozví se nebo naučí třeba i něco navíc.

Rodinné konstelace nás často vedou k našim vlastním kořenům – k minulým generacím.  Anebo kamkoli si člověk přeje nebo potřebuje. Nebo kam jsme ani nechtěli … ;), a dovídáme se např. věci z minulosti své i své rodiny, což může osvětlit mnohé z přítomnosti – proč se nám věci dějí tak, jak se dějí, a jak z toho ven. A často se stává, že informace, které přicházejí, jsou jen částečně na vědomé úrovni. A přesto se často náhle život vyvíjí jinak, příjemněji. Anebo je člověk náhle jen jakoby bezdůvodně spokojenější, věci jdou snáz…

Více o rodinných konstelacích se dozvíte zde: https://www.moje-psycholozka.cz/rodinne-konstelace/hellingerovy-rodinne-konstelace.html.

Jóga / power jóga nám zahájí každý den. Protáhne a posílí tělo a duši občerství. Když bude nálada a hezké počasí, můžeme cvičit i venku. Určitě si s tedy s sebou vezměme podložku či karimatku na cvičení a pohodlný oděv. (Posloužit může i větší ručník.) Cvičení se pokusím sestavit tak, aby je zvládl každý a přitom aby nás dostatečně protáhlo, srovnalo záda, uvolnilo ztuhlé svaly… Aby nám při i po něm bylo dobře i abychom cítili, že jsme pro sebe něco udělali.

Meditace dokáže nastolit absolutní klid pro tělo i duši. Ve chvílích meditace můžeme mít přístup sami k sobě, k mnohým informacím zasutým v podvědomí i k mnohým jiným. Meditace je také účinným léčením pro tělo i mysl. Možná se nám podaří se do ní ponořit, pro některé snad ani nebude ničím novým. A kdyby získaná chvíle klidu nebyla absolutní? To je naprosto v pořádku. Vždyť každý krok má svůj význam. Každým krokem rosteme a přibližujeme se ke svému cíli. Žádný krok nelze vynechat.

Bubnování a muzicírování osvěží ducha a potěší duši. A zapojit můžeme i tělo při náhlé potřebě tance. Kdo by se zapojit nechtěl, může jen poslouchat. Hudební nástroje si však s sebou vezměme určitě. Co když nás přece napadne se přidat? A jestli žádný nástroj nemáme? Nevadí, na místě si můžeme nějaký půjčit.

Budete vítáni na všech částech programu, nebo na všech, které si vyberete. A kdo by měl chuť občerstvit se procházkou venku, může vyrazit na výlet a třeba se i projet na koni (vyjížďku je třeba zamluvit alespoň týden předem a platí se zvlášť). Pelhřimovsko je také báječnou oblastí pro výlety na kole. Kdo by si tedy snad chtěl vzít s sebou kolo, určitě je přibalte. Když zrovna nebudete v jeho sedle, můžete mít kolo bezpečně uschováno v prostorách statku k tomu určených.

 

Víkendem Vás budou provázet:

PhDr. Naďa Verecká – báječná (původně dětská) psycholožka, jejíž systém práce s klienty i léčebné výsledky se však zcela vymykají rámci dnešní obvyklé psychologické praxe. Nepředepisuje medikamenty a neudílí rady. Klienti však obvykle po čase odcházejí skutečně vyléčeni. Krom toho se profesionálně zabývá hudbou. Má veliký talent a nádherně zpívá (např. ještě den před akcí při Noci kostelů). Povede Vás rodinnými konstelacemi, bubnováním a večerní meditací. Více na www.moje-psycholozka.cz.

Roman Malík, MBA – nesmírně milý a obětavý muž s velikým srdcem a velikým nadšením pro duchovní růst, živou stravu a přírodní léčitelství. Léčitelství také studuje. Zároveň pracuje jako zdravotní bratr a po večerech ještě v Dobré čajovně. Bude se starat o spokojenost našich žaludků. Vytvářet chvílemi sám, chvílemi s námi se všemi živá kouzla na talířích. (Stránky www.zivyklicek.cz jsou zatím v procesu tvorby.)

Ing. Hanka Zapletalová – Výživová poradkyně, cvičitelka power jógy a jógy pro těhotné, máma dvou dětí a autorka knihy o živé stravě Nevšední gurmán, kuchařka pro zdravé tělo i duši, nakl. MJF Praha; 3. vyd. 2014 (poprvé vyšlo v r. 2013). Výživou se zabývá již asi od 17 let, intenzivněji pak po narození jejích dětí. Se živou stravou má osmiletou zkušenost. Zhostí se tématiky výživy a živé stravy, povede jógová cvičení a udělá vše, aby se víkend zdařil. Povede také úvodní povídání. Cokoli bude potřeba, pokusí se zařídit k maximální spokojenosti všech. Více na www.zdravivnas.cz.

Firma Iswari dodá superfoods na náš stůl: www.iswari.cz.

 

Cena 3 800,- Kč zahrnuje:

  • ubytování ve tří až pětilůžkových pokojích se společnou koupelnou a sociálním zařízením na chodbě. (Ubytování v pokoji s vlastním sociálním zařízením lze zařídit za příplatek 120,- Kč/os./víkend. Kapacita je však omezená.)
  • živou stravu 3x denně
  • program
  • zákonné pojištění cestovní kanceláře

Cena nezahrnuje:

  • dopravu
  • karimatky/podložky na cvičení
  • příplatek za nadstandardní ubytování
  • hlídání dětí: Potřebujete-li vzít s sebou Vaše broučky, dejte vědět. Uvažujeme o možnosti i pro Vás. O Vaše dítka může s láskou pečovat zkušená maminka a veselá, milá a energická žena Gabriela Zemčíková. Cena hlídání se bude odvíjet od počtu dětí. Souhrn částek za všechny děti/celý víkend bude činit ca 2500Kč. (Částka bude rozpočítána na ty, kteří Gabrieliny služby využijí.)
  • vyjížďky na koních

Akce se koná při minimálním počtu 15 osob.

 

Přihlášky, dotazy

Přihlášky a dotazy, prosím, směrujte na e-mail: hzcm@volny.cz nebo tel: 603 404 111. Přihlásit se lze také prostřednictvím kontaktního formuláře na https://www.zdravivnas.cz/kontakt/ nebo vyplněním přihlášky (zaslané na požádání).

Při přihlašování, prosím, uvádějte u všech osob, které přihlašujete:

  • jména a příjmení
  • telefon
  • e-mail
  • adresu
  • zvláštní požadavky ohledně ubytování (Pokud to bude možné, budeme se snažit Vám maximálně vyhovět. Možnosti jsou však omezené a proto budeme muset přihlédnout k pořadí zasílaných přihlášek.)
  • poznámky (Všechny zvláštní potřeby se budeme snažit uspokojit v maximální možné míře.)

Přihláška je platná v okamžiku připsání zálohy 1 900,- Kč/os. na účet. (Č. účtu a variabilní symbol zašleme po přijetí přihlášky.)

Zbývající částku 1 900,- Kč/osobu je třeba uhradit nejpozději měsíc před zahájením pobytu.

 

Děkujeme a těšíme se na Vás,

 

Naďa, Roman a Hanka

Tel: 603 404 111

www.zdravivnas.cz

 

 

Víkendová Cesta k sobě je pořádána ve spolupráci s cestovní agenturou Blue Sport (www.bluesport.cz) a platí pro nás proto i její všeobecné smluvní podmínky: https://www.bluesport.cz/vseobecne_podminky .

 

 

Vyhledávání

Kontakt

Zdraví v nás Osluněná Praha 5 Lipence +420 603 404 111