Potřebujeme nějaké přístroje?

Lidé se mě na přednáškách často ptají, jaké přístroje si mají pro výrobu svých živých dobrot pořídi. Samozřejmě zcela postačí prkénko a nůž, případně ještě struhadlo a škrabka. A ke klíčení krom. běžných kuchyňských nádob ještě cedník - na malá semínka, jako je mák, hodně hustý. Většinou jsme ale my lidé velcí gurmáni, nemáme jídlo jen k nasycení, ale i pro radost, a pak se hodí ještě pár dalších věcí.

Přístroje pro živou kuchyni

Mixéry

Mixéry

Mixér se hodí téměř na vše: na sekání, strouhání, míchání... na pomazánky, polévky, dezerty, ořechová másla a semínkové sýry... Eta Z cenově nejdostupnějších mi dlouho fungovala Eta 0024, ale ta už se nevyrábí. Dnes ji nahrazuje Eta 0027 a cena je ca 2200 Kč. Objem: 1l, max. rychlost 1000...

Sušičky

Hodí se k sušení sladkých a slaných placek a lněných krekrů, k výrobě raw pizzy, kečupu či marmelády, k přípravě cukroví, koláčků... Excalibur Má výhodný pravoúhlý tvar a velkou kapacitu. Nevím, zda je zcela spolehlivá, vím o případu, kdy byla potíž s termostatem. Třeba to byla zcela ojedinělá věc...

Odšťavovače

Odšťavovače

Ty se hodí nejen pro gurmány, ale i pro ty, kteří potřebují i trochu ozdravit. A to jsme dnes asi všichni. Na kvalitě odšťavovače (hned po kvalitě surovin) závisí kvalita a množství vylisované šťávy. Odšťavovač by měl být hřídelový, ne odstředivka, aby se z odšťavované suroviny dostalo kvalitativně...